Η άνοιξη μπαίνει και παντρεύει το τυρί με τις φράουλες μέσα σε χίλια φύλλα!

Τυρί: Cream Cheese
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

Για την κρέμα τυριού:

• 400 γρ. cream cheese με κανονικά ή με χαμηλά λιπαρά
• 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
• 4 κουτ. φιλέ αμυγδάλου ψημένο ελαφρά στο φούρνο

Για το φύλλο:

• 1 φύλλο σφολιάτας
• 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

• ζάχαρη άχνη
• ολόκληρες φράουλες κομμένες σε φέτες
• λίγο φιλέ αμυγδάλου

Βήμα-βήμα:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Απλώνετε στον πάγκο σας το φύλλο της σφολιάτας όπως είναι με το πλαστικό χαρτί της συσκευασίας του από κάτω. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και περνάτε πάνω του τον πλάστη 2-3 φορές για να ισιώσει καλά.
2. Το αναποδογυρίζετε πάνω σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ξεκολλάτε το χαρτί. Με ένα μαχαίρι το ισιώνετε γύρω-γύρω κόβοντας τη ζύμη, όμως αφήνετε τα υπόλοιπα ζύμης στο ταψί γιατί θα τα χρειαστείτε. Κάνετε 2 κάθετες χαρακιές και 3 οριζόντιες στη ζύμη, χωρίζοντάς τη σε 12 ίσα κομμάτια. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
3. Την αλείφετε με ένα πινέλο με το αβγό, την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει και τη χωρίζετε σε κομμάτια.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το λικέρ να αφρατέψει.
5. Ψιλοκόβετε 1 φλιτζάνι φράουλες και τις ρίχνετε στο μίγμα του τυριού μαζί με το ψημένο φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενές το μίγμα σας.
6. Όταν θέλετε να σερβίρετε, χωρίζετε την κρέμα στα 6 και μοντάρετε τα μιλφέιγ ως εξής: Τοποθετείτε από ένα κομμάτι σφολιάτας σε 6 πιάτα, τα σκεπάζετε με το 1/6 της κρέμας την οποία καλύπτετε με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας.
7. Πασπαλίζετε τα μιλφέιγ με ζάχαρη άχνη, σπασμένα κομμάτια σφολιάτας, αμύγδαλα φιλέ και 1-2 κομμάτια φράουλας.

Tip: Αν χρησιμοποιήστε cream cheese με χαμηλά λιπαρά, έχετε μια παραλλαγή του μιλφέιγ πολύ ελαφρύτερη. Το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων της συνταγής προέρχεται από τη σφολιάτα μιας και οι θερμίδες από τα υπόλοιπα υλικά είναι μετριασμένες. Προσθέτοντας μεγαλύτερη ποσότητα φρούτων στο κομμάτι σας μπορείτε να πάρετε την ίδια απόλαυση με ένα μικρότερο κομμάτι γλυκού. Παράλληλα οι φρέσκες φράουλες προσφέρουν στη συνταγή επαρκή ποσότητα βιταμίνης C.