Δεν έχετε τι να κεράσετε τους καλεσμένους σας και σας έχουν περισσέψει τυριά στο ψυγείο; Αυτή είναι μια ιδανική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια.

Τι θα χρειαστείτε:

• 200-250 γρ. απομεινάρια τυριών – λευκά, κίτρινα, μαλακά, σκληρά, ακόμη και βρώσιμες φλούδες
• 30-60 γρ τυρί κρέμα (cream cheese) –η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πώς συμπεριφέρονται τα υπόλοιπα τυριά όταν αναμειχθούν με το κρασί.
• 60ml ξηρό, λευκό κρασί
• 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και πολτοποιημένη
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Κόκκινο πιπέρι ή cayenne
• Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο
• Μερικά φυλλαράκια μαϊντανό ή σχοινόπρασο για τη γαρνιτούρα

Κόβετε τα υπολείμματα των τυριών σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετείτε στον κάδο του μπλέντερ/μουλινέτας, μαζί με 30γρ τυρί κρέμα, το κρασί, το σκόρδο και τα πιπέρια. Το αλέθετε μέχρι να είναι ένα εντελώς λείο μείγμα. Αν χρειαστεί (πράγμα πιθανόν, αν έχετε χρησιμοποιήσει περισσότερα σκληρά τυριά), προσθέστε περισσότερο τυρί κρέμα. Στο τέλος, όταν είναι πια λείο, προσθέστε το μυρωδικό και αλέστε για ένα ακόμη λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάστε το σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Γαρνίρετε το μπολ με τα φυλλαράκια των μυρωδικών που έχετε κρατήσει, και σερβίρετε με παξιμαδάκια, κράκερς ή φρυγανισμένο ψωμί. Είναι επίσης υπέροχο, αλειμένο σε μπαγκέτα που βάζετε κάτω από το γκριλ για μερικά λεπτά! Bon appétit!

Δείτε περισσότερα για το Fromage Fort εδώ.