Όχι μόνο τέλειο, όχι μόνο πεντανόστιμο, αλλά και το πιο εντυπωσιακό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ! Μια μπάλα από τυριά με ρόδι και καρύδια.

Τυριά: Τυρί κρέμα, Ανθότυρο, Ροκφόρ ή Ξινομυζήθρα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά + 2-3 ώρες στο ψυγείο
Δυσκολία: Εύκολο

Θα χρειαστείτε:

• 400 γραμ. τυρί κρέμα
• 300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο
• 200 γραμ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο μαλακό τυρί με έντονη γεύση )
• 100 γραμ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
• 1 κ.σ. βούτυρο
• λίγους κρόκους κόκκινο πιπέρι
• κράνμπερι
• 1 ρόδι
• κρακεράκια για το σερβίρισμα

Βήμα-βήμα:

1. Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φυστίκι Αιγίνης ολόκληρο. Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.

3. Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.

4. Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα. Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να «ντυθεί» ολόγυρα.

5. Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής, σε βάση από πράσινα φύλλα σαλάτας.

6. Γαρνίρουμε με κρακεράκια (ή τα σερβίρουμε χωριστά σε καλαθάκι του ψωμιού)

Η συνταγή είναι από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου