O αγαπημένος, παραδοσιακός κορμός με μια “πινελιά”…τυριού!

Τυρί: Τυρί κρέμα

Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά + 1ώρα στο ψυγείο + 4-5 ώρες στο ψυγείο
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:
• 300 g. μπισκότα βουτύρου
• 125 g. βούτυρο
• 150 ml. γάλα
• 60 gr. ζάχαρη άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Για τη μους:
• 100 g. κουβερτούρα
• 200 g. κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα τυριού:
• 400 g. τυρί κρέμα
• 50 ml. κρέμα γάλακτος
• 4 φύλλα ζελατίνη
• 2 κουταλιές της σούπας άχνη
• 1 βανίλια

Βήμα-Βήμα

1. Ετοιμάζουμε τη μους: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, με τη ζάχαρη άχνη και την αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα με μια μαρίζ.

2. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

3. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για τη βάση εκτός από τα μπισκότα. Μόλις το μείγμα πάρει ρευστή μορφή, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα.

4. Στρώνουμε μια μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα της βάσης. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.

5. Αφήνουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

6. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό να μαλακώσει.

7. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση και προσθέτουμε την ζελατίνη, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

8. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη, σταματάμε το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

9. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα με την βάση την κρέμα τυριού και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

10. Λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με τη μους. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα και στολίζουμε με γκι ή ου ή άλλο Χριστουγεννιάτικο στολίδι!