Συνταγές εύκολες και απίστευτα απλές, γεμάτες αρώματα εποχής και φυσικά τυρί!

Τσιζκέικ σε ποτήρι με φράουλες και δυόσμο

Υλικά

λίγα παξιμαδάκια ή μπισκότα, θρυμματισμένα

250 γρ. κατακόκκινες φρέσκες φράουλες

150 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. κατίκι Δομοκού

100 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος

ξύσμα λεμόνι

2-3 κ.σ. λικέρ φράουλα

γλυκαντικό σε σκόνη κατά βούληση

Εκτέλεση

Λιώνουμε πρώτα στο μπλέντερ τις μισές φράουλες.

Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο λικέρ φράουλα για να γίνει το μείγμα μας σαν σάλτσα.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το κατίκι Δομοκού και την κρύα κρέμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα και λίγο γλυκαντικό δοκιμάζοντας.

Σπάμε τα παξιμαδάκια σε μικρές μπουκιές.

Ισομοιράζουμε τα μισά παξιμαδάκια σε 4 ποτηράκια.

Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε φράουλα σε κομμάτια.

Ισομοιράζουμε την κρέμα τυριού.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα σπασμένα παξιμαδάκια και γαρνίρουμε τα τσιζκέικ με κομμένες φράουλες και φρέσκο δυόσμο.

iStock 181891980

Ριζότο με φράουλες

 Υλικά

6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σχοινόπρασο φρέσκο, ψιλοκομμένο

300 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli ή καρολίνα

100 ml λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό

140 γρ. φράουλες κομμένες σε κυβάκια

1 κ.σ. βούτυρο παγωμένο

παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σοταριστεί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και έχει πιει το ζωμό, ρίχνουμε τις φράουλες (κρατάμε λίγες στην άκρη για τη διακόσμηση) και ανακατεύουμε. Δένουμε ανακατεύοντας με την παρμεζάνα και λίγο παγωμένο βούτυρο. Σερβίρουμε, βάζουμε τα κομματάκια φράουλας και πασπαλίζουμε παρμεζάνα.

iStock 1151852321

Κροστίνι με φράουλες

Υλικά

4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

3 φλιτζάνια φράουλες σε κυβάκια

4 κ.σ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Άφηνουμε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε τις φράουλες να αφήσουν τους χυμούς τους.

Όσο ζεσταίνουμε τις φράουλες, απλώνουμε το κατίκι Δομοκού στα ψωμάκια. Τέλος προσθέτουμε τις καραμελωμένες φράουλες και σερβίρουμε.