Απίστευτο, όμως, πιθανότατα, αληθινό. Μπορεί ακόμη να βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, αλλά οι ενδείξεις είναι σοβαρές...

Για να ακούσετε καλύτερα, ίσως θα πρέπει να φάτε περισσότερο τυρί. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζουν επιστήμονες στο εξωτερικό, που πραγματοποιούν πειράματα σε 600 στρατιώτες του αμερικάνικου στρατού, υποχρεώνοντάς τους σε...αυστηρή δίαιτα τυριού.

Αιτία για αυτή τη δοκιμή είναι ότι στη σύνθεση του τυριού περιλαμβάνεται η χημική ένωση D-μεθειονίνη (όπως και στο γιαούρτι) και πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι αυτή μπορεί να αποτρέψει, ή να θεραπεύσει, την κώφωση που προέρχεται από κάποιον δυνατό θόρυβο. Η έκθεση σε πολύ δυνατό θόρυβο -όπως οι πυροβολισμοί ή οι εκρήξεις στο πεδίο μάχης που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες- βλάπτει τα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτιού, στον κοχλία, τα οποία είναι υπεύθυνα για να στέλνουν τα ηχητικά μηνύματα στον εγκέφαλό μας. Με τον θόρυβο απελευθερώνονται ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν την ακοή, που όμως, σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να εξουδετερωθούν από την D-μεθειονίνη.

cheeselovers τυρί ακοή2

Πιο αισιόδοξες έρευνες υποστηρίζουν ότι αν η χημική αυτή ένωση χορηγηθεί μέσα σε επτά ώρες από την έκθεση στον ισχυρό θόρυβο, τότε μπορεί μέχρι και να αποτραπεί τελείως η απώλεια ακοής. Φυσικά, η ποσότητα τυριού που θα πρέπει να καταναλωθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι αρκετά μεγάλη, καθώς υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 2,5 κιλά τυρί για να συγκεντρωθεί η ποσότητα της χημικής ουσίας που απαιτείται...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν φάρμακα που να μπορούν να επιτύχουν κάτι ανάλογο, οπότε οι ελπίδες των επιστημόνων ότι βρίσκονται κοντά σε μια επαναστατική λύση είναι εύλογες. Όσο για εμάς τους τυρολάτρεις, ανακαλύπτουμε άλλη μια πτυχή του αγαπημένου μας γαλακτοκομικού προϊόντος!

Πηγή ξένη: http://dailym.ai/2sR2h72