- Αρχική
- Τυριά του Κόσμου
Τυριά του Κόσμου
17 Αποτελεσματα Για "Κ"
Καθούρα Ικαρίας
Χώρα: ΕλλάδαΈνα παραδοσιακό τυρί που παράγεται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα αποκλειστικά από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό Ικαριώτικο τυρί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚαλαθάκι Λήμνου Π.Ο.Π
Χώρα: ΕλλάδαΗ Λήμνος συγκαταλέγεται στα λίγα νησιά του Αιγαίου, που οι κάτοικοί τους ασχολήθηκαν περισσότερο με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια της γης, παρά με τη θάλασσα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚασέρι Π.Ο.Π
Χώρα: ΕλλάδαΤο Κασέρι, που έχει αναγνωρισθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ε.Ε. ήδη από το 1996, αποτελεί την ελληνική εκδοχή ενός τύπου ημίσκληρου τυριού, που παράγεται με την τεχνική της «ελαστικής τυρόμαζας», πολύ διαδεδομένου σε ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο και την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚασκαβάλι (Λήμνου και Σαμοθράκης)
Χώρα: ΕλλάδαΤο Κασκαβάλι είναι ένα παλιό τυρί, συνδεδεμένο με την τυροκομική παράδοση των Βλάχων κτηνοτρόφων της βόρειας Πίνδου, οι οποίοι μέσω των συνεχών μετακινήσεών τους το διέδωσαν σχεδόν σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο, αλλά και σε ένα μέρος της Τουρκίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚατίκι Δομοκού Π.Ο.Π
Χώρα: ΕλλάδαΤο Κατίκι Δομοκού είναι ίσως ο πιο πετυχημένος, εμπορικά, εκπρόσωπος μιας μεγάλης κατηγορίας φρέσκων λευκών τυριών, στην οποία θα μπορούσε να περιλάβει κανείς ακόμα το τσαλαφούτι της δυτικής, κυρίως, Στερεάς Ελλάδας, το γκερεμέζι της Αίγινας, το ηπειρώτικο γαλοτύρι, τη χανιώτικη γαλομυζήθρα ή πηχτόγαλο, το ξύγαλο της Σητείας, αλλά και την λιγότερο γνωστή τυρογλιάτα της Πίνδου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ