Samsoe
Χώρα: ΔανίαΗμίσκληρο, κίτρινο τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, πήρε το όνομά του από τη νήσο Samsoe, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.
Έχει συμπαγή μάζα με λίγες τρύπες, η φλούδα του είναι χρυσοκίτρινη και συχνά επικαλύπτεται από μια στρώση κίτρινης παραφίνης. Η υφή του είναι ελαστική και η γεύση του πιο ήπια από του Emmental, γλυκιά με νότες ξηρών καρπών, που γίνεται πιο έντονη καθώς παλαιώνεται.
Στα ελληνικά προφέρεται Σαμσόε.
- ΠροέλευσηΔανία
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό