Paski Sir
Χώρα: ΚροατίαΣκληρό, κίτρινο παραδοσιακό τυρί, που παράγεται στο νησί Pag της Κροατίας, από το γάλα μιας μοναδικής ράτσας προβάτων των PaskaOvca, που φημίζονται για το, έντονα αλμυρό και περιορισμένης παραγωγής, γάλα τους. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη, το άρωμά του ευχάριστο. Φτιάχνεται με μικροβιακή, όχι ζωική πυτιά, άρα είναι κατάλληλο για χορτοφάγους.
Στα ελληνικά προφέρεται Πάσκι Σιρ.
- ΠροέλευσηΝησί Pag
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΠρόβειο