• Αρχική
  • |
  • Ποιοι είμαστε
  • I
  • Επικοινωνία
  • I
  • Συχνές Ερωτήσεις
Cheese lovers
  • Παραγωγή
  • Τυριά του Κόσμου
  • Επικαιρότητα
  • Τυρί & Διατροφή
  • Συνταγές
  • Γευστικά ταξίδια
  • Πρακτικές Συμβουλές
  • Αρχική
  • Τυριά του Κόσμου

Τυριά του Κόσμου

Τυρολόγιο

Τυρολόγιο
  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Ισπανία
  • Κύπρος
  • Πορτογαλία
  • Ανδόρρα
  • Νορβηγία
  • Σουηδία
  • Δανία
  • Ισλανδία
  • Ιρλανδία
  • Φινλανδία
  • Λετονία
  • Γερμανία
  • Πολωνία
  • Αυστρία
  • Ουγγαρία
  • Σλοβακία
  • Ελβετία
  • Τσεχία
  • Γαλλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
  • Βουλγαρία
  • Ρουμανία
  • Σερβία
  • Κροατία
  • Ρωσία
  • Κίνα
  • Τουρκία
  • Συρία
  • Ισραήλ
  • Γεωργία
  • Λίβανος
  • Ινδία
  • Ιαπωνία
  • Φιλιππίνες
  • Χιλή
  • Αργεντινή
  • Βραζιλία
  • Μεξικό
  • Καναδάς
  • ΗΠΑ
  • Αίγυπτος
  • Νότια Αφρική
  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία

Νότια Ευρώπη

  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Ισπανία
  • Κύπρος
  • Πορτογαλία
  • Ανδόρρα
  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Ισπανία
  • Κύπρος
  • Πορτογαλία
  • Ανδόρρα

Βόρεια Ευρώπη

  • Νορβηγία
  • Σουηδία
  • Δανία
  • Ισλανδία
  • Ιρλανδία
  • Φινλανδία
  • Λετονία
  • Νορβηγία
  • Σουηδία
  • Δανία
  • Ισλανδία
  • Ιρλανδία
  • Φινλανδία
  • Λετονία

Κεντρική Ευρώπη

  • Γερμανία
  • Πολωνία
  • Αυστρία
  • Ουγγαρία
  • Σλοβακία
  • Ελβετία
  • Τσεχία
  • Γερμανία
  • Πολωνία
  • Αυστρία
  • Ουγγαρία
  • Σλοβακία
  • Ελβετία
  • Τσεχία

Δυτική Ευρώπη

  • Γαλλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
  • Γαλλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο

Ανατολική Ευρώπη

  • Βουλγαρία
  • Ρουμανία
  • Σερβία
  • Κροατία
  • Ρωσία
  • Βουλγαρία
  • Ρουμανία
  • Σερβία
  • Κροατία
  • Ρωσία

Κεντρική Ασία

  • Κίνα
  • Κίνα

Δυτική Ασία

  • Τουρκία
  • Συρία
  • Ισραήλ
  • Γεωργία
  • Λίβανος
  • Τουρκία
  • Συρία
  • Ισραήλ
  • Γεωργία
  • Λίβανος

Νοτια Ασία

  • Ινδία
  • Ιαπωνία
  • Φιλιππίνες
  • Ινδία
  • Ιαπωνία
  • Φιλιππίνες

Νότια Αμερική

  • Χιλή
  • Αργεντινή
  • Βραζιλία
  • Χιλή
  • Αργεντινή
  • Βραζιλία

Κεντρική Αμερική

  • Μεξικό
  • Μεξικό

Βόρεια Αμερική

  • Καναδάς
  • ΗΠΑ
  • Καναδάς
  • ΗΠΑ

Αφρική

  • Αίγυπτος
  • Νότια Αφρική
  • Αίγυπτος
  • Νότια Αφρική

Αυστραλία

  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία
  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία

ΕΥΡΕΤΥΡΙO

  • Α
  • Β
  • Γ
  • Δ
  • Ε
  • Ζ
  • Η
  • Θ
  • Ι
  • Κ
  • Λ
  • Μ
  • Ν
  • Ξ
  • Ο
  • Π
  • Ρ
  • Σ
  • Τ
  • Υ
  • Φ
  • Χ
  • Ψ
  • Ω
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

ΠΙΣΩ

Μια μηλόπιττα διαφορετική από τις άλλες

Χώρα: Συνταγές

Μπορεί η μηλόπιτα να έχει τη φήμη του πιο εβληματικού αμερικάνικου γλυκού, στην πραγματικότητα όμως, τόσο το ίδιο το φρούτο, όσο και η συνταγή, κατάγονται από την Ευρώπη. Μερικοί αιώνες όμως καλλιέργειας μήλων και παρασκευής μηλόπιτας έχουν κάνει το γλυκό αυτό de facto αμερικάνικο. Εδώ έχουμε μια πολύ χαρακτηριστική, σκεπαστή μηλόπιτα που δεν έχει ζύμη από κάτω.

Τυρί: Cheddar

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά (+ χρόνο για να ξεκουραστεί η ζύμη)
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Δυσκολία: 50 Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

• 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
• ½ φλιτζάνι μαργαρίνη, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
• 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου, κομμένο σε κυβάκια του 1 εκατοστού περίπου
• 170 γρ. ώριμο, πικάντικο cheddar, χοντροτριμμένο
• ⅔ του φλιτζανιού νερό
Για τη γέμιση
• 1,8 κιλά μήλα (Granny Smith ή άλλο ξινόμηλο) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
• ⅔ του φλιτζανιού σταφίδες
• ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• ⅓ του φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις
• 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμένο λεμόνι
• ¾ του κουταλιού του τσαγιού αλεσμένη κανέλα
• ½ κουταλάκι του τσαγιού τζίντζερ σε σκόνη
• ¼ του κουταλιού του τσαγιού τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό (για το γλασάρισμα)

Βήμα-βήμα:

1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι στο μίξερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το βούτυρο και ενσωματώνουμε τα υλικά με διακοπτόμενο χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και αναμιγνύουμε μέχρι να δημιουργηθούν μικρά σφαιρίδια σαν μπιζέλια. Προσθέτουμε νερό, λίγο-λίγο, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε σχήμα σφαίρας. Στη συνέχεια δημιουργούμε έναν επίπεδο δίσκο και τον τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (μέχρι και 2 ημέρες).

2. Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μήλα, τις σταφίδες, την καστανή ζάχαρη, το ⅓ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη, το αλεύρι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200⁰ C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε τα φρούτα και όλα τους τα υγρά σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος (33 x 22 cm) και σκορπάμε πάνω τους τις 3 κουταλιές βούτυρο.

4. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε οβάλ σχήμα, περίπου 1 ½ εκατοστό μεγαλύτερο από το πυρίμαχο σκεύος. Τυλίγουμε τον έξτρα 1 ½ πόντο της ζύμης και πιέζουμε για να δημιουργήσουμε ένα πιο παχύ περίγραμμα. Κόβουμε μια σχισμή 2, 5 πόντων στο κέντρο. Με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας ή τον αποσπώμενο πάτο ενός ταψιού σηκώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω από τα φρούτα.

5. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές λευκής ζάχαρης. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190⁰ C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά περίπου μέχρι η κρούστα να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

6. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή.

Σχετικά Άρθρα

Γκρατέν με μανιτάρια, πατάτες και Regato

173170 hearts

Κιουνεφέ

98705 hearts

Τελικά μπαίνει ή δε μπαίνει στην κατάψυξη;

95025 hearts
Sitemap
  • Παραγωγή
  • Τυριά του Κόσμου
  • Επικαιρότητα
  • Τυρί & Διατροφή
  • Συνταγές
  • Γευστικά ταξίδια
  • Πρακτικές Συμβουλές
Χρήσιμα Links
  • Επικοινωνία
  • Συχνές Ερωτήσεις
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Όροι χρήσης
cheeselovers © 2017. All rights reserved.
Created by  Steficon
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ιστοτόπου μας και για την βέλτιστη online εμπειρία σας.
Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies εδώ
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή σας.

Η χρήση cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείτε.

Παρακάτω, μπορείτε να ρυθμίσετε τα cookies που δέχεστε να λαμβάνετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την πολιτική μας για τα cookies εδώ
Επιλέξτε τα cookies που επιθυμείτε: