Majorero
Χώρα: ΙσπανίαΈνα τυρί από τα Κανάρια νησιά που φτιάχνεται με κατσικίσιο γάλα, από ζώα που βόσκουν κυρίως μαντζουράνα. Η φλούδα του αλείφεται με ελαιόλαδο και, μερικές φορές, με πάπρικα ή καβουρντισμένο καλαμποκάλευρο. Όταν είναι νεαρό έχει κρεμώδη υφή με έντονο κατσικίσιο άρωμα. Όταν ωριμάσει περισσότερο γίνεται πιο ελαστικό και αποκτά πλούσια και γλυκιά γεύση με νότες ξηρών καρπών (ιδίως αμύγδαλου). Συνήθως χρησιμοποιείται τριμμένο σε σούπες λαχανικών και καλοκαιρινές σαλάτες. Όταν είναι νεαρό αποτελεί ιδανικό τυρί για fondue.
Προφέρεται Μαχορέρο
- ΠροέλευσηΚανάρια νησιά
- ΔομήΚρεμώδες έως ελαστικό
- ΓάλαΚατσικίσιο