Jāņi
Χώρα: ΛετονίαΠρόκειται για ένα στυφό τυρί από τη Λετονία. Παραδοσιακά τρώγεται στο Jāņi, η λετονική γιορτή του θερινού ηλιοστασίου. Τα βασικά συστατικά του είναι το ακατέργαστο quark και το φρέσκο γάλα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα προϊόντα. Παραδοσιακά, κύμινο προστίθενται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ως μπαχαρικό. Γενικά, το τυρί παρασκευάζεται λίγες μέρες πριν καταναλωθεί και αφήνεται να ωριμάσει σε δροσερό μέρος.
- ΠροέλευσηΛετονία
- ΔομήΣτυφή
- ΓάλαΑγελαδινό