- Αρχική
- Τυριά του Κόσμου
Τυριά του Κόσμου
105 Αποτελεσματα Για "������������"
Γραβιέρα Μετσόβου
Χώρα: ΕλλάδαΠαρασκευάζεται στο Ίδρυμα Τοσίτσα από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου, την εποχή που τα πρόβατα του Μετσόβου βρίσκονται στην περιοχή και τρέφονται με φρέσκο χορτάρι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓραβιέρα Νάξου ΠΟΠ
Χώρα: ΕλλάδαΗ Γραβιέρα Νάξου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος αυτής της μεγάλης οικογένειας τυριών, όπου το αγελαδινό γάλα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και ταυτόχρονα διαθέτει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓραβιέρα Τήνου
Χώρα: ΕλλάδαΠαρασκευάζεται στο παραδοσιακό τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα και αποτελεί την εξέλιξη του παλιού “βραστού τυριού” της Τήνου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓυλωτό Φολέγανδρου
Χώρα: ΕλλάδαΈνα τυρί παρεμφερές με τη γυλωμένη Μανούρα Σίφνου, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από άβραστο κατσικίσιο γάλα, που στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει μέσα στη γύλη, το ίζημα από κρασοβάρελα (οινολάσπες).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΕλαϊκή
Χώρα: ΕλλάδαΠαράγεται στα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων (Κάσο, Κάρπαθο κ.λπ) από αλμυρή μυζήθρα (φτιαγμένη από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα των δύο) η οποία έχει μείνει σε δοχείο σκεπασμένη με βούτυρο επί 4-5 μήνες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΘηλυκοτύρι Νάξου
Χώρα: ΕλλάδαΛιγότερο ίσως γνωστό από το Αρσενικό –το εμβληματικό τυρί της ορεινής Νάξου- το Θηλυκοτύρι χρωστάει το όνομά του στον τρόπο παρασκευής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που στις παλιές, πατριαρχικές κοινωνίες, αντιστοιχούσαν στη γυναικεία φύση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ