Ιδανική και νόστιμη επιλογή για αυτούς που…. προσέχουν τη σιλουέτα τους.

 

Τυρί: Regato Light
Μερίδες: 4
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 1 φλιτζάνι του τσαγιού Regato light τριμμένο
• 4 κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε φέτες
• 2 μελιτζάνες μικρές μακρόστενες κομμένες σε φέτες
• 4 μανιτάρια φρέσκα Portobello κομμένα σε φέτες
• 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
• 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε φαρδιές λωρίδες

Για τη Βινεγκρέτ

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 κουτ. σούπας ξίδι παλαιωμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• λίγη ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

• φλούδες Regato light
• ψιλοκομμένος μαϊντανός

Βήμα-βήμα:

1. Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.
2. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου σας. Τα βάζετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι και κρατάτε λίγο από τον ζωμό που θα βγάλουν.
3. Τοποθετείτε τα ψημένα λαχανικά όσο είναι ακόμη ζεστά, σε πιάτα, κάνοντας στρώσεις, εναλλάξ με τριμμένο Regato. Ξεκινάτε με μια στρώση από μελιτζάνες, Regato, πιπεριά κίτρινη, Regato, κολοκυθάκια, Regato, μανιτάρια, Regato, πράσινη πιπεριά, Regato light, μελιτζάνα.
4. Χτυπάτε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί. Προσθέτετε λίγο από τον ζωμό των ψημένων λαχανικών που κρατήσατε. Δοκιμάζετε, διορθώνετε τη γεύση, αν είναι απαραίτητο, με κάποιο από τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε το μιλφέιγ.
5. Διακοσμείτε τα πιάτα με φλούδες Regato, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.