Έχει ματς σήμερα; Αυτό το μοναδικό ντιπ είναι ιδανικό για να συνοδέψει την μπίρα κάθε τυρολάτρη φιλάθλου!

Τυριά: Ώριμο Cheddar, Τυρί Κρέμα

Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 230g μπέικον σε φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
• 1 κουταλιά της σούπας χοντροκοπανισμένους σπόρους μουστάρδας
• 225g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 360 ml σκουρόχρωμη μπίρα, μαύρη ή κόκκινη
• 6 φλιτζάνια τριμμένο ώριμο cheddar (περίπου 250g.)
• Μια καυτερή σάλτσα όπως Tabasco (προσθέτουμε κατά βούληση)

Βήμα-βήμα:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.
2. Κρατάμε στην άκρη ¼ του φλιτζανιού τριμμένο cheddar και το ¼ του μπέικον για το πασπάλισμα.
3. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό, και στη συνέχεια το βάζουμε να στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε με τα χέρια σε ασύμμετρα κομμάτια.
4. Εντωμεταξύ κρατάμε τη θερμοκρασία σταθερή και σε ένα μέτριου μεγέθους βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
5. Προσθέτουμε τις μουστάρδες και τη μπίρα στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά, ξεκολλώντας και τα κομμάτια που κολλάνε στον πάτο του τηγανιού. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να αρχίσει να βράζει και το αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
6. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχόμενα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθεί το μίγμα, αποκτώντας έτσι μια κρεμώδη υφή.
7. Σβήνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το τριμμένο cheddar (1 φλιτζάνι κάθε φορά), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και το μίγμα να γίνει λείο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το cheddar και προσθέτουμε και το μπέικον.
8. Λαδώνουμε ελαφρά (ή ψεκάζουμε με μαγειρικό spray) ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Χύνουμε το μίγμα μέσα στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τυρί και το μπέικον που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
9. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το μίγμα να αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες.
10. Σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας πατατάκια.

Tips: Μπορείτε να ετοιμάσετε το μίγμα (χωρίς το πασπάλισμα) έως και 4 ημέρες πριν από τη χρήση και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Φροντίστε όμως να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το πασπαλίσετε και το ψήσετε.